NL
Search
botanicals-black
Botanicals is een atelier dat zich toewijdt aan het maken van luxe haarverzorging bereid met botanische ingrediënten, 
vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen.

#FindYourBetterNature

Onze beloftes

Find your hair’s better nature.


Botanicals is een atelier dat zich toewijdt aan het maken van luxe haarverzorging bereid met botanische ingrediënten.

Bij elke stap van de ontwikkeling past iedere maker, kweker, botanicus en chemicus zijn passie en expertise toe om de beste botanische ingrediënten ter wereld te vinden.

Wij creëren hoogwaardige formules met sensoriële texturen en geuren, vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen.

We zijn toegewijd aan meer duurzaamheid, samenwerking en gemeenschap.

Onze zoektocht naar fijnere ingrediënten van natuurlijke oorsprong, duurzamere processen en heerlijke texturen, heeft ons geholpen een nieuwe manier te vinden om het haar mooi te maken.

En we zullen niet stoppen met zoeken. Omdat wij geloven dat bij elke stap in de reis van het leven, we allemaal een kans hebben om onze natuur te verbeteren. 

#FindYourBetterNature


Onze ingrediënten

CAMELINA

Ontmoet onze Makers

hun verhalen

Vraag & Antwoord

 • Hoe worden de botanische ingrediënten geselecteerd?

  We bepalen de belangrijkste criteria met betrekking tot de selectie van onze botanische ingrediënten in samenwerking met onze partners. Denk bijvoorbeeld aan: samenstelling, zuiverheidsgraad, een zuiver extractieproces, traceerbaarheid, maar ook aan elementen als: biologische afbreekbaarheid en duurzaamheid, zeker als het gaat over specifieke botanische ingrediënten.
  Bij L'Oréal Paris gebruiken we een speciaal criterium genaamd: Naturalness index. Dit geeft de balans aan tussen herkomst van het ingrediënt, en de veranderlijkheid van het ingrediënt tijdens het extractieproces. Ingrediënten met de hoogste waarde zijn het meest natuurlijk. Onze geselecteerde ingrediënten hebben een goede balans tussen werkzaamheid en natuurlijke oorsprong.[Geen tekst in het veld]
 • Welke actieve ingrediënten van Botanicals Fresh Care maken deel uit van de lijn en waarom?
  We hebben vier botanische ingrediënten geselecteerd van natuurlijke oorsprong, met specifieke eigenschappen:
   Geranium essentiële olie verbetert de uitstraling van het haar en maakt het stralend. 
   Saffloer olie is rijk aan lipiden, vult tot in de haarvezel de nodige voedingstoffen aan en heeft voedende eigenschappen voor haar en hoofdhuid.
   Korianderzaad olie is rijk aan omega-6 en heeft versterkende werking op het haar.
   Camelina olie is rijk aan omega-6 en 9 en heeft een gladmakend effect op weerbarstige lokken.
  [Geen tekst in het veld]
 • Welke actieve ingrediënten van Botanicals Fresh Care maken deel uit van de lijn en waarom?
  • Producten uit de GERANIUM Radiance Remedy lijn maken gekleur of dof haar langdurig stralend. Het sterproduct? De verzorgende leave-in spray: Shine Vinegar. Deze geeft direct glans en is perfect voor dof of gekleurd haar. 
  • De KORIANDER Strength Source lijn revitaliseert en versterkt het haar van wortel tot punt. Het sterproduct? Strength Potion: een versterkende leave-in behandeling die kwetsbaar haar beschermt tegen haarbreuk.

  • De SAFFLOER Rich Infusion lijn is diep voedend voor droog haar en maakt het haar heerlijk zacht. Het sterproduct is de Softness Salve. Deze leave-in crème verzacht zelfs de meest droge lokken, zonder het haar te verzwaren.

  • De CAMELINA Smooth Ritual lijn is perfect voor pluizig haar en maakt weerbarstig haar weer zacht. Het sterproduct? De Frizz Antidote. Deze leave-in crème heeft een gladmakend effect op weerbarstig haar en geeft een pluisvrij resultaat.
  [Geen tekst in het veld]
 • Botanicals Fresh Care & L’Oréal Paris
  Botanicals Fresh Care is een nieuw merk van L'Oréal Paris. Wij maken gebruik van 110 jaar haardeskundigheid: van de laatste kennis op het gebied van haar, tot de beste technologieën om het haar te verbeteren. De hoge kwaliteitsnormen die wij hanteren voor onze ingrediënten, en ons grondige evaluatieproces op het gebied van veiligheid en werkzaamheid, geeft de mogelijkheid tot innovatieve samenwerkingen met de beste partners. Onderdeel zijn van L’Oréal Paris betekent ook dat onze producten beschikbaar zijn over de hele wereld.
LEES MEER

Follow Us

@Botanicals_freshcare

Watch on instagram