NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

Emily, 40 jaar, fysiotherapeut

Haar grote ommezwaai: van marketing manager telecom naar fysiotherapeut.

Vanwaar deze beslissing? Ik heb anderen altijd willen helpen. Luisteren naar mensen, mensen helpen bij de zoektocht naar hun passie, helpen bij het verwezenlijken van hun doelen, daar kan ik echt van genieten. Vroeger was ik marketing manager. Vijf jaar geleden kwam ik toevallig terecht bij een conferentie voor fysiotherapeuten. Ik vond het zo interessant dat ik een van de sprekers heb aangesproken. Ik vroeg aan haar hoe zij in het vak terecht was gekomen. Ze gaf me haar kaartje, we spraken af en sindsdien geeft ze me wekelijks advies en begeleiding. Ik heb de opleiding gedaan en werkte 's nachts en in het weekend door, ik liep verschillende stages. Al mijn vrije tijd, inclusief feestdagen, besteedde ik aan mijn nieuwe doel. 

Hoe ziet je leven er nu uit? Ik heb een kleine fysiotherapiepraktijk geopend in het midden van de stad. Ik heb het zelf ingericht. Daar heb ik ontzettend van genoten. Het is eenvoudig, maar leuk. Mijn patiënten lijken het ook leuk te vinden. Ik ben blij dat ik een baan heb gevonden waar ik echt voldoening uithaal. Ik geniet enorm van het eigen baas zijn, en het opbouwen van een goede relatie met mijn patiënten. Hun overwinningen zijn ook een beetje mijn overwinningen. Wanneer een patiënt zich een paar maanden na de behandeling beter voelt en terugkomt om mij te bedanken: dat is de  grootste beloning.

Jouw tip? Volg je dromen. Het is nooit te laat om je droombaan te vinden. Maar, je moet wel je doel voor ogen houden en op koers blijven varen. Een opleiding duurt soms lang en het kan heel moeilijk zijn. Maar, als je vastberaden bent lukt alles. Een leuke baan, een baan waar je echt van houdt, kan je leven veranderen. 

What'snew

Ons online magazine