NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

Vittoria, 39 jaar, persagent

* Vraag 1: Als je een geur was … dan zou ik de geur zijn van een veldboeket, vers geplukt tijdens een wandeling op het platteland. Een mengsel van geurige bloemen en subtiele geuren. Alles wat ik lekker vind is te vinden in Moeder Natuur. 
 
* Vraag 2: Als je een ingrediënt was … dan zou ik koriander zijn. Het geeft elk gerecht meer spice. Een traktatie voor de smaakpapillen en nog gezond ook! Het is lekker, zuiverend en ontgfitend. Ik kan er geen genoeg van krijgen.
 
* Vraag 3: Als je een plant was … dan was waarschijnlijk een Camelina. Het is een bescheiden plant die lange tijd werd verward met onkruid, terwijl het allerlei verborgen krachten kent. Het is goed voor de huid, goed voor het haar, en het kan ook nog worden gebruikt voor de productie van biobrandstof!
 
* Vraag 4: Als je een natuurmateriaal was … dan zou ik hout zijn. Mooi, nuttig, bemoedigend en beschermend. Onbewerkt of bewerkt, binnen of buiten: met hout sla je eigenlijk nooit de plank mis.
 
* Vraag 5: Als je een vrucht was … dan was ik een kers. Lief, en vol vitaminen. Kersen zijn altijd een traktatie. Als klein meisje droeg ik kersen zelfs als oorbellen. Dus technisch gezien zijn kersen stiekem een sieraad. Toch?
 
* Vraag 6: Als je geluid was … dan zou ik een briesje zijn die zachtjes door de bladeren van de bomen blaast.  Voortdurend in contact met Moeder Natuur.
 
* Vraag 7: Als je een bestemming was … dan zou ik de maan zijn. Als ik toch mag kiezen, leg ik ik de lat lekker hoog.
 
* Vraag 8: Als je een herinnering … dan zou ik de tuin van mijn overgrootmoeder zijn, vol met fruit en groenten. De enorme lindeboom in haar tuin was jarenlang mijn vertrouweling. Het was de perfecte tuin om verstoppertje te spelen, achter een grote courgette. Hey, ik was kind. Ik dacht echt dat niemand me kon zien…
 
* Vraag 9: Als je een droom was … dan was ik uiteraard vrede. Vrede overal, voor iedereen.
 
* Vraag 10: Als je een goed voornemen was … dan was ik het lidmaatschap van een zwembad, zodat ik twee keer per week mijn hartslag kon verhogen en verlagen. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ zegt men toch?

What'snew

Ons online magazine