NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

Caroline, 33 jaar, meubelrestaurateur

Haar grote ommezwaai: van reclamebureau naar meubelontwerp.

Vanwaar deze beslissing? Ik vond een houten tafel op straat die ik wilde restaureren. Zeven jaar lang werkte ik als een gek bij een groot reclamebureau. Ik had nauwelijks tijd om tot rust te komen. Ik had toen nog niet eens door dat ik liever met mijn handen werk. In 2012 heb ik eindelijk de moed verzameld om mijn baan op te zeggen. Ik had er genoeg van. Wat ik precies ging doen wist ik toen nog niet. Het kostte bijna twee jaar om mijn meubelbedrijf op te zetten.

Heb je ooit spijt gehad? Geen seconde. Het enige wat in het begin een beetje miste was het gezelschap van collega’s. Toen ben ik in een gezamenlijke werkplaats gaan werken. Bovendien, veel van mijn oud-collega's werden mijn eerste klanten. Ik ben erg trots op mezelf. Ik heb durven kiezen voor een leven wat beter bij me past.

Heb je tips? Ik zal nooit iemand adviseren om zijn baan op te zeggen. Het nemen van zo’n grote beslissing moet overduidelijk voor je zijn. Daar heb je geen advies van anderen voor nodig. Het enige advies wat ik kan geven is dit: weet dat het oké is als het toch niet voor je blijkt te werken. Je kunt altijd iets anders gaan doen, of teruggaan naar je oude baan. Ik zie een carrièreswitch als het rooien van een plant: je kunt overal bloeien! Voor mij is dit zo’n geweldige ervaring geweest. Ik heb niet eerder in mijn leven zoveel geleerd.

What'snew

Ons online magazine