NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

Chloe, 28 jaar, dierenarts

Haar grote ommezwaai: emigreren naar Australië om te werken als dierenarts.
 
Vanwaar deze beslissing? Ik heb altijd twee passies gehad: dieren en reizen. Dierenarts was ik al, maar mijn droom om de wereld te ontdekken had ik nog niet verwezenlijkt. Dus vertrok ik voor een maand naar een dierenreservaat in Australië. Ze boden me een baan aan en ik heb meteen ‘ja’ gezegd. Maar eerst moest ik terug naar huis om alles te regelen: papieren invullen, mijn ontslag indienen, enzovoorts. Zes maanden later kon ik eindelijk naar Australië vertrekken.
 
Hoe ziet je leven er nu uit? Ik werk fulltime in het reservaat om de dieren te verzorgen. Samen met een Engelse collega geef ik leiding aan een team dierenartsen, en we trainen nieuwkomers. Verder zijn we ook actief voor een programma dat zich inzet voor bedreigde diersoorten. Voor mij is dit het beste van beide werelden. De brug tussen mijn twee grootste passies.
 
Jouw tip? Alles achterlaten is minder moeilijk dan je denkt, zeker als je een solide plan hebt. Uiteindelijk komt alles altijd vanzelf op z’n pootjes terecht. Je moet wel het een en ander organiseren: administratie, allerlei documenten, verhuizen naar een nieuw land, een nieuwe baan... Maar, het is echt de moeite waard om je dromen te verwezenlijken. Zelfs als dit betekent dat je er duizenden kilometers voor moet afleggen.

What'snew

Ons online magazine