NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

Laura, 26 jaar, biologische boer

Haar grote ommezwaai: van accountant naar biologische boer.

Vanwaar deze beslissing? Ik heb accountancy gestudeerd en ging daarna logischerwijs als als accountant aan de slag. Op een gegeven moment wilde mijn partner en ik een rustiger leven. Dichter bij de natuur, dichterbij onze persoonlijke overtuigingen. Twee jaar geleden zijn we erin geslaagd om genoeg geld te sparen om onze droom te verwezenlijken: een boerderij beginnen en een totaal ander leven leiden. We kochten een kleine woning op het platteland, een paar dieren, en we startten onze eigen biologische landbouw business.

Hoe ziet je leven er nu uit? We managen samen ons kleinbedrijf. Mijn man zorgt voor de dieren en ik zorg voor de marktverkoop van de goederen die we produceren. Eerlijk is eerlijk: we verdienen niet zoveel als we gewend waren, maar we zijn wel tien keer gelukkiger.
 
Jouw tip? Je kent het gezegde ‘geld maakt niet gelukkig’? Wat ons betreft klopt dit helemaal. Toegegeven, we hadden het geluk dat we wel snel onze droom konden verwezenlijken. We waren uiteindelijk hoe dan ook dichterbij de natuur gaan wonen. Wanneer ik uit het raam kijk zie ik zo ver als het oog reikt weiland. Dat is onbetaalbaar. We zijn elke dag opnieuw blij met de keuze die we hebben gemaakt.

What'snew

Ons online magazine