NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

Sofia, 38 jaar, lerares op het platteland

Haar grote ommezwaai: van de grote stad naar het platteland.

Vanwaar deze beslissing? Ik heb altijd met veel plezier in de grote stad gewoond. Altijd iets van cultuur om de hoek, het bruisende leven, het ritme: ik vond het heerlijk. Maar toen ik moeder werd realiseerde ik al snel dat mijn kinderen niet genoeg ruimte hadden om te spelen. Mijn balkon was te klein om alle bloemen waar ik van hield te planten, er was gebrek aan ruimte, weinig natuur, en gebrek aan zuurstof. Tijdens een tripje naar het platteland zag ik een advertentie dat ze op zoek waren naar een docent voor het begin van het nieuwe jaar. Ik heb onmiddellijk gesolliciteerd.

Hoe ziet je leven er nu uit? We hebben een groot huis met een grote tuin. Zo groot dat we er zelfs aan denken om twee of drie schapen te nemen die het gazon kort houden. Ik vind lesgeven nog net zo leuk als vroeger. Het leven van mijn gezin is helemaal veranderd. Mijn kinderen zijn zelden ziek en we hebben de simpele dingen van het leven opnieuw ontdekt. In de natuur, omringd door bomen en planten.

Jouw tip? Als je altijd in een stad hebt gewoond is het niet makkelijk om de sprong naar het platteland te wagen. We hebben van te voren afgesproken dat we een proefperiode van één jaar zou nemen. Als zou blijken dat we het niet leuk vonden konden we altijd nog terug naar de stad. Nu vragen we ons af hoe we ooit zo lang tussen beton en in de vervuiling hebben kunnen leven. De kwaliteit van ons leven is zoveel beter hier. Voor mij is het leven op het platteland ongelooflijk bevredigend. Bovendien is het maar een half uur rijden naar de stad om van alle stadsvoordelen te kunnen genieten.

What'snew

Ons online magazine