NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

koriander als detox

"Gelukkig nieuwjaar! Heel veel geluk, en gezondheid voor iedereen!"

Nou, makkelijker gezegd dan gedaan. Eerst moeten we weer in shape komen na al dat overdadige eten. En, hoe raak je al die opgehoopte afvalstoffen nu beter kwijt dan tijdens een detox-programma? Je beste vriend tijdens de zoektocht naar een gezonder leven? Koriander! Echt, koriander staat al eeuwenlang bekend om haar gunstige werking op de spijsvertering. Zie het als een post-party life-saver.

Begin de dag met gembersap om het lichaam te reinigen en gifstoffen af te voeren. Neem een half bosje koriander, een halve komkommer, venkel, en twee biologische sinaasappels. Snijd alles in kleine stukjes en gooi het in een blender. Fris, superlekker, en 100% detox!

Okay, het begin is er maar we gaan nog even door. Het volgende recept is een heerlijke detox kruidenthee volgens grootmoeders recept.

Zo maak je de thee:
Neem een theelepel korianderpoeder, komijnzaadpoeder, en een stukje gemberwortel. Laat alle ingrediënten vijf minuten trekken in 75ml heet water. Drink de thee drie keer per dag gedurende twee weken. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Oh en, wist je dat je koriander ook gewoon kunt eten? True story!
Knip enkele takjes koriander in fijne stukjes en meng het met wat roomkaas in een kom. Voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Doe wat groentesticks in de kom en voilà, je hebt een heerlijke, gezonde snack!

Koriander doet het ook goed in salades, of bij gegrild vlees –voor wie niet volledig wil detoxen-.

Een koriander detox zet je zeker weer op het goede spoor. In elk geval tot de volgende vakantie... 


#Health
#Mind
#Body
#Plants 

What'snew

Ons online magazine