NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

5 groene schuilplekken in de stadsjungle parijs

"Parijs is de stad van een vrouw met bloemen in het haar," schreef de Amerikaanse schrijver Henry van Dyke. En hij had gelijk! Als je aan Parijs denkt, dan denk je aan majestueuze monumenten, straten vol geschiedenis, musea en hun talrijke schatten. Maar Parijs is ook de stad van geheime toevluchtsoorden,  perfect voor mooie wandelingen.

Ik zal je er alles over vertellen, maar het blijft ons geheim. Deal?

Na een bezoek aan het Guimet Museum voor Aziatische kunst is een wandeling in de zen-tuin van het boeddhistische Pantheon een must. Je begeeft je in hart van Parijs maar het voelt alsof je naar Japan geteleporteerd bent. De theepaviljoen, de reusachtige bamboetakken, de grote stenen platen. En het allerbeste: de toegang tot dit Japanse paradijs is gratis!

Voor degenen die op zoek zijn naar het plattenlandsgevoel in de Franse hoofdstad, tippen wij de tuin naast de begraafplaats Père Lachaise. Een groen juweeltje waar de natuur regeert. Er wordt niet gemaaid en er zijn geen sproeiers, dus het oogt ietwat wild.  Hierdoor is het dan ook één van de meest unieke tuinen in Parijs.

Klein maar fijn, beschut tegen het lawaai van de straten, en gelegen tussen de historische gebouwen, vind je in het vierde district de Francs-Bourgeois-Rosiers Garden. Om deze zeer geheime plek te bereiken moet je eerst door Hôtel de Coulanges.

We blijven nog even in de wijk Le Marais. Deze laatste tuin is wat lastiger te vinden maar hij is de zoektocht meer dan waard. Je zit tussen de rozen aan het plein van Sint-Gillis Grand Veneur: de perfecte manier om even pauze te nemen. Wij vinden dit één van de meest originele parken van de Franse hoofdstad. 

#Paris

#Urban life

#Zen

#Culture

#Tourism

#Discovery

What'snew

Ons online magazine