NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

word een plantenfluisteraar

Om goed te kunnen gedijen, en om mooi te kunnen zijn, hebben planten behalve de juiste bodem, ook licht en water nodig. Daarnaast zijn ze ook dol op aandacht. Net als alle andere levende wezens reageren planten op stemgeluid. Praat dus tegen je planten! Ze groeien beter, ze geven meer bloemknopjes, en ze herstellen sneller. 

Praten met planten is trouwens niet alleen goed voor de plant. Het is ook goed voor jezelf. Heb je ooit gemerkt hoe ontspannend het is om voor planten te zorgen? Om ze water te geven, om de bladeren schoon te maken...
Zachtjes praten met planten, je plant vertellen over je dag, liefde geven,  positieve gedachten met je plant delen, of gewoon vertellen hoe dankbaar je bent voor hetgeen ze brengen, maakt allemaal deel uit van dezelfde positieve spiraal.

Planten staan erom bekend te reageren op klankvariaties. Logisch dus, dat ze reageren op de melodie van onze stem (en op onze positieve energie). De liefde is wederzijds. Want, wie houdt er nu niet van een kamer vol levendige, vitale planten. 

De tijd nemen voor een goed gesprek met onze groene vrienden geeft je meteen de kans om eens goed naar ze te kijken. Wie weet kom je dooie bladeren tegen die je anders nooit had opgemerkt.  
 
Dus, blijf praten met je planten. Ze zullen mooier bloeien dan ooit, en jijzelf trouwens ook. Dubbele winst dus! 

#Plants

#Mind

#Relaxation

What'snew

Ons online magazine