NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

5 DIY tips voor een geweldige winter

De winter komt eraan. Je voelt dat de scherpe, koude dagen steeds korter worden.  Om te voorkomen dat je in slaapstand gaat: vijf zeer eenvoudige DIY recepten voor een geweldige winter. 

In de winter is het noodzaak om je lichaam te beschermen tegen de veranderingen van de temperatuur. Bovendien is het belangrijk dat je gehydrateerd blijft. Wat dacht je van een kruidentheerecept op basis van kamillebladeren? Het geheim: laat de bladeren tien minuten trekken en voeg er vervolgens een theelepel honing aan toe. Dit geeft de thee een culinair tintje.

Koude maanden zijn ook de juiste tijd om vitamines, fruit, en groenten in te slaan. Drink bijvoorbeeld elke ochtend een glas kiwisap. Het is makkelijk te maken: meng vijf rijpe kiwis met een halve uitgeknepen citroen, een halve liter mineraalwater, en een beetje suiker. Vol vitaminen en overheerlijk.

Als het over groente gaat volgen we graag grootmoeders recept. Snijdt een kleine pompoen in stukjes en gooi het, met een lepel olijfolie, in de pan. Voeg een kleine courgette, twee wortelen en een ui toe. Bedek de groenten onder een laagje water en laat het 20 minuten koken. Even roeren en je kunt jezelf trakteren op een heerlijk bord, fluweelzachte groenten. 

De huid heeft ook voeding nodig. Verwijder eerst je make-up. Neem een klein kopje en meng hierin melk, een snufje zout en twee eetlepels biologische limoen. Wrijf de zelfgemaakte lotion op het gezicht met een watje. Je zult zien hoe efficiënt deze truc is. 

Tot slot, breng je zelfgemaakte moisturizer aan op de huid. Een beetje aloë vera mengen met een paar druppels arganolie geeft een geweldige, hydraterende gel.

Zo, nu ben je klaar voor de winter!

#DIY

#Body

#Health

#Mind

#Detox

What'snew

Ons online magazine