NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

knuffeltherapie: de liefdevolle aanraking

We zijn vast allemaal bekend met knuffeltherapie. De warme omhelzing van een familielid, het vasthouden van je teddybeer, genesteld in de armen van je geliefde, knuffelen met vrienden: we doen dit op geheel natuurlijke wijze, omdat we het nodig hebben. Het is een van de beste manieren om troost te vinden, en als je een moeilijke tijd moet doorstaan geven knuffels een extra boost.

De effecten van therapeutische aanraking hoeven niet langer bewezen te worden. Denk maar aan hoe je je voelt na een massage! Doordat tijdens het knuffelen een hormoon vrijkomt die angst en stress vermindert, geeft knuffelen een gevoel van verbondenheid. Het toont affectie, en het verhoogt je geluksgevoel.

Amma kent de kracht van knuffeltherapie. Zij is een Indiase vrouw, wiens naam "moeder" in het Hindi betekent. Ze reisde een jaar over de wereld om duizenden mensen in haar armen te sluiten, en troost en medeleven te bieden, als onderdeel van haar 'religie van de liefde. "

Je bent vast ook weleens iemand op straat tegengekomen die 'free hugs' aanbiedt. We kunnen elkaar allemaal een beetje meer aandacht en liefde geven. Een knuffel voelt altijd goed, op elk moment van de dag. 

Zijn we er klaar voor? Iedereen heeft behoefte aan gerieflijkheid, een moment van genegenheid, even fysiek contact. Wanneer er positieve energie door je lichaam stroomt ervaar je zowel onmiddellijk als op de lange termijn welzijn.

En voor het geval je nu wel klaar bent met iedereen knuffelen, er zijn ook knuffeltherapie diensten waarbij een professionele knuffelaar dikke knuffels uitdeelt.

Open je armen, en omarm deze therapie. Hij werkt als geen ander!

#therapy

#love

#well-being

What'snew

Ons online magazine