NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

5 fantastische tuingereedschappen

Tuinieren is leuk, maar het is ook een serieuze aangelegenheid die om kennis van planten vraagt. En, je hebt er het juiste gereedschap bij nodig.  Tuinders hebben zo hun geheimen. Ik zal de mijne verklappen, namelijk: vijf fantastische tuingereedschappen.

Eerst moet je je handen goed beschermen. Als je een mooie tuin wilt kom je geheid in aanraking met vuil en doornen! Ga dus op zoek naar goeie tuinhandschoenen voor planten en wieden. Of je nu gaat voor leer of voor stof, kies een stevig paar dat de nodige bescherming geeft.

Tuinieren wordt beschouwd als een stevige fysieke activiteit. Net als bij alle sporten is het dus belangrijk dat je de rug beschermd. Ik gebruik daarom een kruiwagen van canvas. Heel licht en wendbaar. Bovendien is hij opvouwbaar, dus je kunt hem vrijwel overal makkelijk kwijt. 

Een goede tuinier kiest zijn gereedschap wijselijk! Elke taak vereist een ander werktuig. Ik adviseer om een snoeischaar met goeie grip te kiezen. Die van mij is perfect. Voor hoge struiken gaat er niets boven een telescoop snoeischaar. Probeer het maar eens. Het zal je leven als tuinier naar nieuwe hoogten brengen!

Tot slot wil ik je iets vertellen over mijn mini tool kit. Er zitten twee kleine schop lepels en een kleine plantenschep in. Alles wat ik nodig heb om te graven, te planten of te wieden. Het is praktisch, het is licht: precies wat ik nodig heb om voor mijn bloemperken en voor de moestuin te zorgen.

Met de juiste hulpmiddelen wordt tuinieren een piece of (carrot) cake!

#Gardening

#Plants

#Mind

#Body

What'snew

Ons online magazine