NL
Search

DEEL 1: INGREDIËNTEN & PRODUCTEN

 • Hoe worden de botanische ingrediënten geselecteerd?

  We bepalen de belangrijkste criteria met betrekking tot de selectie van onze botanische ingrediënten in samenwerking met onze partners. Denk bijvoorbeeld aan: samenstelling, zuiverheidsgraad, een zuiver extractieproces, traceerbaarheid, maar ook aan elementen als: biologische afbreekbaarheid en duurzaamheid, zeker als het gaat over specifieke botanische ingrediënten.
  Bij L'Oréal Paris gebruiken we een speciaal criterium genaamd: Naturalness index. Dit geeft de balans aan tussen herkomst van het ingrediënt, en de veranderlijkheid van het ingrediënt tijdens het extractieproces. Ingrediënten met de hoogste waarde zijn het meest natuurlijk. Onze geselecteerde ingrediënten hebben een goede balans tussen werkzaamheid en natuurlijke oorsprong.[Geen tekst in het veld]
 • Welke actieve ingrediënten van Botanicals Fresh Care maken deel uit van de lijn en waarom?
  • Producten uit de GERANIUM Radiance Remedy lijn maken gekleur of dof haar langdurig stralend. Het sterproduct? De verzorgende leave-in spray: Shine Vinegar. Deze geeft direct glans en is perfect voor dof of gekleurd haar. 
  • De KORIANDER Strength Source lijn revitaliseert en versterkt het haar van wortel tot punt. Het sterproduct? Strength Potion: een versterkende leave-in behandeling die kwetsbaar haar beschermt tegen haarbreuk.

  • De SAFFLOER Rich Infusion lijn is diep voedend voor droog haar en maakt het haar heerlijk zacht. Het sterproduct is de Softness Salve. Deze leave-in crème verzacht zelfs de meest droge lokken, zonder het haar te verzwaren.

  • De CAMELINA Smooth Ritual lijn is perfect voor pluizig haar en maakt weerbarstig haar weer zacht. Het sterproduct? De Frizz Antidote. Deze leave-in crème heeft een gladmakend effect op weerbarstig haar en geeft een pluisvrij resultaat.
  [Geen tekst in het veld]
 • Welke actieve ingrediënten van Botanicals Fresh Care maken deel uit van de lijn en waarom?
  We hebben vier botanische ingrediënten geselecteerd van natuurlijke oorsprong, met specifieke eigenschappen:
   Geranium essentiële olie verbetert de uitstraling van het haar en maakt het stralend. 
   Saffloer olie is rijk aan lipiden, vult tot in de haarvezel de nodige voedingstoffen aan en heeft voedende eigenschappen voor haar en hoofdhuid.
   Korianderzaad olie is rijk aan omega-6 en heeft versterkende werking op het haar.
   Camelina olie is rijk aan omega-6 en 9 en heeft een gladmakend effect op weerbarstige lokken.
  [Geen tekst in het veld]
 • Botanicals Fresh Care & L’Oréal Paris
  Botanicals Fresh Care is een nieuw merk van L'Oréal Paris. Wij maken gebruik van 110 jaar haardeskundigheid: van de laatste kennis op het gebied van haar, tot de beste technologieën om het haar te verbeteren. De hoge kwaliteitsnormen die wij hanteren voor onze ingrediënten, en ons grondige evaluatieproces op het gebied van veiligheid en werkzaamheid, geeft de mogelijkheid tot innovatieve samenwerkingen met de beste partners. Onderdeel zijn van L’Oréal Paris betekent ook dat onze producten beschikbaar zijn over de hele wereld.

dEEL 2: MILIEUVRIENDELIJKHEID

 • Zijn de verpakkingen milieuvriendelijk?

  Onze flessen zijn van 100% gerecycled PET materiaal (alle shampoos, de Shine Vinegar en de Strength Potion). De flessen kunnen op hun beurt ook worden gerecycled. Raadpleeg hiervoor de informatie van jouw gemeente.
 • Waar komen Botanicals Fresh Care ingrediënten vandaan? 

  Herkomst en traceerbaarheid van onze ingrediënten is voor ons van het grootste belang. Om beschikbaarheid te garanderen maken we gebruik van verschillende producenten, oftewel multi-sourcing.


  • Onze essentiële Geranium olie is afkomstig uit Egypte of Noord-Afrika.
  • Onze Camelina olie komt uit Frankrijk (Vendée), het Verenigd Koninkrijk, en Rusland.
  • Onze Korianderzaad olie komt uit Bulgarije en uit Rusland.
  • Onze Saffloer olie is afkomstig uit Europa, de Verenigde Staten, en Mexico.
 • Waar worden Botanicals Fresh Care producten geproduceerd?

  Het merendeel van onze producten wordt vervaardigd in Europa, waaronder in Frankrijk.

dEEL 3: SAMENSTELLING

 • Is Botanicals Fresh Care een biologisch of 100% natuurlijk merk?
  Producten van Botanicals Fresh Care zijn niet gecertificeerd en niet 100% natuurlijk, maar alle ingrediënten die we hebben gekozen staan bekend om hun heilzame eigenschappen en om hun werkzaamheid. De botanische extracten werden geselecteerd op basis van hoge kwaliteit en hun hoge Naturnalness index. Botanicals Fresh Care producten hebben wereldwijd een zeer goede biologische afbreekbaarheid, ze zijn gegarandeerd veilig en worden uitvoerig getest.
 • Bevatten Botanicals Fresh Care producten siliconen?
  Nee, geen van onze producten bevatten siliconen.
 • Wordt mijn haar zacht en mooi zonder siliconen?
  Jazeker! We hebben een uniek, krachtig botanisch complex ontwikkeld. Deze bestaat uit een zeer verzorgende mix van sojaboonolie en kokosnootolie. De ingrediënten zijn behalve duurzaam, ook nog eens verkregen door middel van duurzame chemische processen. Hierdoor leveren de producten hetzelfde resultaat als formules met siliconen. Ons botanisch complex zorgt voor weelderig, gevoed en zacht haar dat geheel natuurlijk aanvoelt.
 • Bevatten Botanicals Fresh Care producten Parabenen?
  Nee, onze producten bevatten geen parabenen. Wij gebruiken een combinatie van verschillende beschermende ingrediënten die de formules beschermen tegen microbiologische gevaren (bacteriën, schimmels, etc.). Elke formule is uitvoerig getest om stabiliteit van de formules, voorkoming van bederf, en veilig gebruik te kunnen garanderen.
 • Bevatten Botanicals Fresh Care producten sulfaten?

  Ja, alleen in de shampoos. Sulfaten zijn zogeheten oppervlakte-actieve stoffen. Ze zijn verantwoordelijk voor het schuimende effect van cosmetische producten als bijvoorbeeld haarverzorgingsproducten. Sulfaten helpen om vuil en onzuiverheden te verwijderen van zowel hoofdhuid als haarvezels. Bovendien: een royaal schuimende shampoo geeft het rijke gevoel van pure verwennerij.
 • Zijn sulfaten veilig?

  Ja, sulfaten zijn veilig. Dit is bewezen door toxicologische experts. Sulfaten zijn getest op basis van een strenge veiligheidsbeoordeling. Dit geldt voor elk ingrediënt in onze formules.
 • Waarom bevat Botanicals Fresh Care geen kleurstoffen?
  Het toevoegen van kleurstoffen gebeurt meestal enkel uit esthetische overwegingen. Wij hebben ervoor gekozen om geen kleurstoffen aan onze producten toe te voegen omdat deze niets essentieels toevoegen voor de gebruikservaring van de consument.
 • Is Botanicals Fresh Care geschikt voor veganisten?
  Ja. Onze producten bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong (melk, eieren, honing of ingrediënten uit de korf inbegrepen).
 • Is Botanicals Fresh Care getest op dieren?
  Nee, Botanicals Fresh Care van L'Oréal Paris, net als alle andere L'Oréal merken, test haar producten en ingrediënten niet op dieren, noch laat zij anderen dierproeven uitvoeren.
  De L’Oréal-groep is in 1989 al gestopt met dierproeven. L'Oréal zet zich dus al bijna 30 jaar in voor het ontwikkelen van alternatieve testmethoden, zoals EpiSkin. Zo kan de veiligheid van producten worden gewaarborgd, zonder dat daar dierproeven aan te pas komen.
  Bovendien is het in Nederland sinds 1997 verboden om cosmeticaproducten te testen op dieren, in Europa werd dit in 2004 verboden. Daarnaast is er vanaf 11 maart 2013 ook een Europees handelsverbod van kracht geworden. Dit houdt in dat L’Oréal en andere cosmeticabedrijven in Europa ook geen producten meer mogen verkopen die een ingrediënt bevatten dat na die datum op dieren is getest.
   
  Voor meer informatie kunt u terecht op:
  http://www.loreal.com/sustainability/l'oréal-answers/the-question-of-animal-testing
 • Zijn Botanicals Fresh Care producten biologisch afbreekbaar?
  Ja. Biologische afbreekbaarheid is het vermogen van een stof om biologisch, door invloed van micro-organismen, in een waterig milieu af te breken. De Botanicals Fresh Care producten hebben een hoog biologisch afbreekbaar vermogen en een zeer goed milieuprofiel.
 • Waar vind ik de volledige ingrediëntenlijst?
  De volledige ingrediëntenlijst is terug te vinden op de achterzijde van alle verpakkingen. 
 • Is Botanicals Fresh Care veilig?
  Ja, alle door ons geselecteerde ingrediënten, zowel van plantaardige, als van synthetische oorsprong, hebben strenge veiligheidstests ondergaan. Dit geldt overigens voor alle L'Oréal producten. Alle ingrediënten zijn veilig en goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten. Daarnaast zijn ingrediënten en formules door toxicologen getest op veiligheid en tolerantie.
 • Zijn de producten onder dermatologisch toezicht getest?
  Ja, alle formules worden onder dermatologisch toezicht getest.

dEEL 4: TIPS & GEBRUIK

 • Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?
  De ideale frequentie is afhankelijk van het haartype. Bij normaal haar raden wij aan om het 2-3 keer per week te wassen. Vet haar elke dag, en bij droog haar raden wij aan het haar liever niet vaker dan 1-2 keer per week te wassen.
 • Wat is het verschil tussen een conditioner en een masker?
  Een conditioner is een mix van voedende en verzachtende werkstoffen die onmiddellijk effect op het haar hebben. Het haar is makkelijker te kammen en voelt soepel aan.   
   
  Een masker is sterker geconcentreerd en wordt gebruikt als intensieve behandeling. Laat een masker 5-10 minuten inwerken om het haar tot diep in de haarvezel te voeden. 
   
  Beide producten worden enkel op de lengte van het haar aangebracht (vermijd de haarwortels om een vettige hoofdhuid te voorkomen). 
  .  
  Ongeacht het haartype wordt een conditioner meestal gebruikt na elke wasbeurt. Bij extreem droog of beschadigd haar gebruik je een haarmasker zo vaak als nodig. 
 • Hebben mijn producten een vervaldatum? 

  Ja. De maximumtermijn voor gebruik na opening staat op de achterkant van de verpakking aangegeven met een symbool in de vorm van een open pot en een cijfer. Bijvoorbeeld, het symbool hieronder betekent dat eenmaal geopend de producten 12 maanden houdbaar zijn. 

 • Kan ik de producten gebruiken tijdens zwangerschap?
  Wetenschappelijk onderzoek heeft geen bijzonder risico voor zwangere vrouwen bij gebruik van cosmetische producten aangetoond. 
   
  Voor meer informatie kunt u terecht op:
  http://www.loreal.com/sustainability/l'oréal-answers/product---ingredient-safety