NL
Search

Van A TOt Z

Een slow-life experience, geïnspireerd door Moeder natuur, voor een zintuigelijke reis, terug naar puurheid. 
Laat het alfabet je letter voor letter inspireren tot een meer botanische manier van leven.

 

Art of living

Zoals alle kunst is the art of living een manier om dingen mooi te maken. Dit klinkt misschien een beetje romantisch, maar: #sorrynotsorry. The art of living is op een terras zitten met vrienden, en in het moment leven. Frambozen plukken tijdens een wandeling in de natuur. Het zijn de simpele geneugten die beschikbaar zijn voor iedereen.

#BeautyLOVERS

Houden van beauty is houden van het leven, houden van de wereld en houden van anderen om je heen. Een #Beautylover zijn is niet slechts een uitdrukking: het is een manier van leven dat staat voor geluk, plezier, en delen met anderen.
 
Er is een Italiaans gezegde dat gaat, ‘de schoonheid van de hemel zit in de sterren, schoonheid van vrouwen zit in het haar.’ Wij zeggen, schoonheid is overal om je heen - en het voelt fantastisch!

COCOONING

Een gezonde geest in een gezond lichaam: zoals het Latijnse gezegde gaat. En eerlijk is eerlijk, ze hadden gelijk. Goed voor jezelf zorgen is de sleutel. Immers: wat is er nu fijner dan opgerold op de bank zitten met een warm dekentje? De simpele dingen maken het leven mooi, en ze zorgen ervoor dat je je geweldig voelt!

DO ITYOURSELF

DIY staat voor do it yourself. Drie letters die je bijna overal tegenkomt, en dat is niet zomaar. DIY is een nieuwe levensfilosofie die zegt: niet kopen maar creëren! Iets wat je zelf hebt gemaakt is altijd uniek. Iets wat je zelf hebt gecreëerd waardeer je meestal meer dan iets wat je hebt gekocht, simpelweg omdat het uniek is.

ESCAPE

We dromen allemaal weleens van even ontsnappen aan de werkelijkheid. Dit betekent niet dat meteen naar de andere kant van de wereld moet vliegen. Je kunt al aan dagelijkse beslommeringen ontsnappen door simpelweg in een stil hoekje te luisteren naar muziek, kunst te bewonderen, of door jezelf te trakteren op een heerlijke massage.

Een andere perfecte manier om even te ontsnappen is door te verdwalen in je eigen stad. Zo ontdek je nieuwe, verborgen plekjes en kun je even heerlijk wegdromen bij al het moois, voordat je terugkeert naar de realiteit van het dagelijkse leven.

#FLOWERPOWER

Bij het woord FlowerPower denk je misschien meteen aan Woodstock. Zingen, dansen, feesten, peace love and happiness, toch?
 
Okay, FlowerPower is ook een beetje zo. Noem het Girl Power met stijl. Gericht op jou en jouw schoonheid, van binnen en van buiten.


FlowerPower is de combinatie van de kracht van jouw schoonheid en de edelmoedigheid van moeder aarde: de natuur die ons kalmeert wanneer het leven buitensporig dreigt te raken.
 
Ik ben FlowerPower... en jij?

#GreenLIFE

#Greenlife is een manier van leven dat begint bij dagelijkse, kleine gebaren. Denk bijvoorbeeld aan recyclen of aan meer DIY. Het leren van een paar betekenisvolle, ecologische en natuurlijke gebaren is heel simpel, en het voelt goed!

Dichterbij de natuur wonen, organic eten, gezond leven: #greenlife gaat over meer compassie voor je omgeving, zorgen voor de natuur en over het vergroten van de schoonheid om je heen.

HARMONY

Harmonie…wanneer het leven je toelacht ben je helemaal in de flow. Het is vrede hebben met wie je bent, en met de natuur waarin je in. Het is respect hebben voor anderen terwijl je goed voor jezelf zorgt.
In Harmonie zijn betekent een gezonde balans vinden en je leven mooier maken.

#INSTAPLANT

Een bloem aan de kant van de weg.. Een madeliefje, delicaat, in het midden van de tafel.. Een roos die je wordt aangereikt op straat..
Je neemt je smartphone en –klik- je neemt een foto. Je deelt de foto op Instagram en zo stuur je meteen een dagelijkse dosis geluk naar je vrienden.
Hashtag #Instaplant en voilà, je hebt de foto ook meteen met de hele wereld gedeeld. Schoonheid is er immers om te delen niet waar?

kusjes

Een kus: dat heerlijke moment wanneer de tijd voor even stil lijkt te staan. Kusjes van je geliefde, kusjes op je wang: voor een kort moment lijkt alles om je heen te verdwijnen en ga je op in het gevoel van liefde. Het is een shotje instant liefde dat het leven mooier maakt. [Geen tekst in het veld]

MEDITATION

Gezond zijn betekent gezond eten, voldoende bewegen en zorgen voor je geest. Er is geen betere manier om dit laatste te doen dan meditatie.
 
Yoga, sofrologie (een ontspanningsmethode).... of je het nu in je eentje in de woonkamer doet of met vrienden in het park. Jij kiest hoe en waar je mediteert. Ongeacht waar je bent of wat je doet, mediteren kan overal en altijd. Niet alleen zorgt meditatie voor hernieuwde focus op jezelf, het zal ook je batterij opladen zodat je de dag energiek begint. 

LIFE

“I see trees of green, red roses too / I see them bloom, for me and you / And I think to myself: What a wonderful world ...” – Louis Armstrong.

Het leven kan even simpel als mooi zijn. Zoals in het welbekende nummer van Louis Armstrong. Kijken naar de natuur die ontwaakt, luisteren naar vogelgezang, zelfs het gevoel van regendruppeltjes op je huid; simpele dingen waar we elke dag van kunnen genieten.

Wat kan het leven toch heerlijk zijn!

PLANTOPHILIA

Dol op het leven, verliefd op de natuur, houden van planten.
Wees eerlijk: diep van binnen zijn we allemaal plantofiel. We leven om planten te zien, aan te raken, en om voor ze te zorgen. Deze liefde is wederzijds. Omarm je liefde voor planten en geniet van well-being als een echte plantofiel.
 
Loving life, loving nature, loving plants.

#natureGram

Natuur is om overal om ons heen. Niet alleen op het platteland, in het park of in je huis waar een bosje bloemen staat, maar overal! Op die foto aan de muur, in het boek wat je aan het lezen bent, in de youtube video die je zojuist hebt bekeken. En de schoonheid van de aarde vraagt erom gedeeld te worden.
 
Alles wat je hoeft te doen is een foto nemen, telkens wanneer je een bloem ziet, een blad, een beekje, en ga zo maar door. Post het op Instagram met de hashtag #Naturegram en share the love!

Slowlife

[Geen tekst in het veld]Even rustig aan!
 
Haastige spoed is zelden goed, gaat het gezegde. En weet: hoe rustiger je bent, hoe gelukkiger je wordt. Italianen noemen dit “la dolce vita”. #Slowlife betekent dat je in harmonie leeft met de natuur, altijd op zoek naar geluk en well-being.
 
Dus: stop en smell the roses!

RESPIRATION

[Geen tekst in het veld]Leven is zuurstof. Zo alledaags is dat we er geen aandacht aan besteden. Maar –al is het slechts voor een paar minuten- concentreren op je ademhaling verricht wonderen voor je Zen attitude en zelfvertrouwen.

Alles is mogelijk. Adem in, en je kunt dat eng sollicitatiegesprek aan. Adem uit, en slapeloosheid behoort snel tot het verleden...

#urbanjungle

[Geen tekst in het veld]Kronkelende straten vol bomen als zich als stilstaande rivieren tussen de stadsgebouwen begeven. Honderden mensen die richting het onbestemde lopen. Steden zijn net mierenhopen waar wij met z’n allen in leven, bezield door dezelfde wil om onze unieke doelen te bereiken.

In deze #urbanjungle vinden we allemaal de weg die leidt naar onze plek onder de zon.

tribe

We hebben allemaal een speciaal plekje in ons hart voor onze tribe: je directe familie, een groep vrienden, eigenlijk elke groep mensen waar je om geeft. Je tribe bestaat uit mensen die belangrijk zijn voor jouw geluksgevoel. Ze brengen je leven in balans. Dus, wie behoort tot jouw tribe? 

well-being

Well-being zit in je body en in je mind. Begin de dag met een mini-detox om je lichaam te ontgiften. Haal een paar keer diep adem en je zit al op de juiste weg. Well-being verbeteren kan altijd en overal: in het park, thuis, zelfs op je werk.
 
Well-being is een state of mind, een keuze, een beslissing: zo waardevol! 

VEGGIE

Vegetariër zijn betekent: respect voor de natuur. Je weet hoe je het beste uit planten kunt halen en je hebt buitengewoon veel compassie voor je omgeving. Vegetariër zijn is een dagelijkse ode aan het leven. Je maakt bewust de keuze om respectvol te leven. Misschien moeten we het allemaal eens proberen...

zen

Zen moment:
"Er zal niets anders zijn dan orde en schoonheid, rijkdom, rust en plezier”, woorden van de Franse dichter Charles Baudelaire.
 
Stilte, veel natuur, en bloemen- sluit je ogen en adem rustig in- en uit: je bent er bijna. Dit is jouw Zen moment. Geniet met volle teugen. 

Yoganicals

Yoga + Botanicals = Yoganicals!
Als een zonnebloem die zijn knop naar de zon richt- dat is waar #yoganicals voor staat.
 
Met deze nieuwe vorm van ontspanning sta je direct in contact met de natuur. De kracht ontstaat vanuit de bodem en richt zich langzaam naar boven – naar de lucht- toe. Idealiter wordt yoga buiten beoefend, blootvoets in het gras met het gezicht naar de zon gedraaid.
 
Na de zonnegroet ontwaakt je hele lichaam en vloei je moeiteloos over in tree pose: met de armen gestrekt, reikend naar de hemel. Daarna rust je op de grond, lang en gestrekt als een klimop. Dit is natural yoga.